21 december 2008

5 år med Linn idag!!!

Första gången vi såg Linn.Idag är det 5 år sedan vi fick Linn i vår famn =)
Jag tänkte visa lite bilder från då, så fredagsutmaningen får komma i morgon, lite sent...

Idag ska jag fira med familjen och ikväll ska vi ut och äta på kinesisk restaurang tillsammans med svåger och Linns kusiner!Jag blev mamma utanför en hiss på Hotell Gloria Plaza i Nanchang, Jiangxi-provinsen i Kina den 21 december 2003, cirka kl 18, kinesisk tid.Alldeles nyfådd. Vi har inte ens fått av henne overallen, för hon var så törstig.
Tänk, hon hade suttit på en buss i 6-8 timmar och blöjan var genomvåt och kläderna med.Här är det jag som tagit över vattenflaskan. Lite kläder har åkt av.
Hon hade hur mycket som helst på sig...
Se själva:Dagen efter träffade vi barnhemsdirektören, hans "vice" och kvinnan som gav Linn hennes kinesiska namn, FuJuan, Vacker charmerande flicka med lyckosam framtid.
Hon var direktör på Children's Department i Ruijin, Linns födelsestad.

Linn bodde aldrig på barnhemmet, utan endast i ett och samma fosterhem, men direktören och hans personal var ändå otroligt måna om att "hans" barn ville hålla kontakten efter att de kommit hem med sina föräldrar, så vi fick mailadress till honom.

Linn tyckte att "stacking cups" var jätteroliga att leka med.
Hon fattade jättesnabbt hur de fungerade och byggde höga torn med dem.

Vi hörs i morgon, nu ska jag vara bloggledig tills dess =)

Kram på er!

6 kommentarer:

Helena Stark sa...

Hej, där hemma i Sverige!!
Sitter just nu på hotell Jianguo i Zhengzhou i Henan-provinsen och väntar på att klockan ska gå lite fortare. Här är det natt, kl.23.05. Vi ska få vår dotter Ida Xiao Fen imorgon måndag kl.10.00 på Civili Affairs. PIRRIGT!!!
Håll tummarna för oss!!

Kram / Helena med familj

Helgona sa...

Oh tycker att det är så fint du berättar om när du blev mamma!
5år går så fort o visst ser man ju det på barnen som växer o kanske lite i sin egen spegelbild också...så det känns skönt att titta tillbaka o uppskatta dagarna som gått! Carpe diem
O God jul kram

Myamia sa...

å vilka fina bilder, grattis till 5 år med Linn. kram mya

Anonym sa...

Vilken härlig känsla det måste ha varit för fem årsedan... och idag är det ju en extra födelsedag eller vad man ska säga..
Kram
//Malin

ronjabus/Anna sa...

Härligt! Vilka fina foton, så roligt att ha tagit dem och kunna visa Linn!

lille pyssel Inger sa...

Å Marit jag blir helt tagen nær jag ser bilderna på er, tack snælla før att du delar med dig! Jættefina bilder det måste ha varit så himla STORT før DIG/ER! Ett JÆTTESTORT GRATTIS TILL 5 ÅR MED Linn ni ær så himla fina i hop! Å jag blev himla avis nær jag læste att du hade fått massage:) Ær i Norge nu det kanske syns på stavningen och kommer sækert synas på sættet jag skriver med har pratat norska nu en hel kvæll. Ær så himla kul før nær vi kommer hem till Norge och jag pratar Norska så ser min sambo på mig som om jag våre ett ufo før han har svårt att fatta vad jag sæger jag pratar gammal nynorsk dialekt och han sæger att det låter som tyska! Tycker lite syn om honom men han ær dyktig att ta før sig och pratar mycket med pappa så det funkar jættebra endå! I dag måndag så ska jag få træffa mitt barnbarn, har inte sett henne sedan i sommars så det kommer bli STORT !!! Ha en underbar juletid Marit med din familj jag hoppas den blir helt underbar før er alla i hop. Hælsningar & kramar från lilla norskan Inger:)